Marea majoritate a cuplurilor se confrunta cu diverse dispute si probleme. Uneori, acestea trec de la sine sau sunt solutionate in interiorul relatiei. Alteori, acestea se dezvolta in adevarate conflicte, punand in pericol legatura dintre cei doi parteneri.

O solutie eficienta in rezolvarea unei astfel de situatii o reprezinta terapia de cuplu. Prin terapie, cei doi parteneri ajung sa se cunoasca si sa se inteleaga reciproc la un nivel mai profund. Obiectivul terapiei este sa clarifice aspecte ale relatiei, astfel incat sa determine partenerii sa analizeze si sa decida cu privire la viitorul cuplului pe care il formeaza.

Asadar, daca va aflati in situatia in care simtiti ca relatia cu partenerul(a) a intrat in impa ori credesi ca singur(a) nu mai puteti sa o imbunatatiti, terapeutul de cuplu va poate ajuta.

Consiliere de cuplu si familie

Daca oscilati intre a iesi din relatie si a mai oferi o a doua sansa partenerului, sfatul unui terapeut de specialitate va poate ajuta sa luati decizia corecta.

Terapia de familie se axeaza pe relatia dintre toti membrii acesteia, avand ca scop imbunatatirea comunicarii, optimizarea relatiilor interpersonale, dezvoltarea capacitatii familiei de a face fata conflictelor si problemelor.

Pe parcursul terapiei, membrii familiei vor invata cum sa aduca si sa mentina armonia si echilibrul in relatiile dintre ei, acest lucru ajutand la dezvoltarea si formarea in special a copiilor, care vor urma exemplul dat de parinti.

Call Now Button